Ιστορία (Γ' Δημοτικού). Ενότητα 5: Ο Τρωικός πόλεμος.Ηλεκτρονική ΜελέτηΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ

Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Ιστορία (Γ' Δημοτικού). Ενότητα 5: Ο Τρωικός πόλεμος.

Πριν από πολλά χρόνια, οι Αχαιοί που κατοικούσαν τότε στην Ελλάδα, ενώθηκαν και με τα πλοία και το στρατό τους πήγαν να κυριεύσουνε την Τροία.
Έτσι άρχισε ο Τρωικός πόλεμος που κράτησε δέκα χρόνια. Ήταν ο μεγαλύτερος πόλεμος της αρχαιότητας κι οδήγησε στο θάνατο αμέτρητους Τρώες κι Αχαιούς. Αφορμή ήτανε μια γυναίκα, η ωραία Ελένη, η βασίλισσα της Σπάρ­της.
Πολλά σπουδαία παλικάρια πολέμησαν σ' αυτό τον πόλεμο. Ο Αχιλλέας, ο γιος της Θέτιδας, ο Έκτορας, ο αρχηγός των Τρώων, ο ατρόμητος Διομήδης, ο δυνατός Αίαντας, ο Μενέλαος, ο άντρας της Ελένης, ο αδελφός του ο Αγαμέμνονας, που ήταν αρχηγός των Αχαιών, ο πολυμήχανος Οδυσσέας κι άλλοι πολλοί.
Όλους αυτούς θα τους γνωρίσουμε στα επόμενα μαθήματα. Επίσης, θα γνω-ρίσουμε την Ανδρομάχη, την όμορφη γυναίκα του Έκτορα, τους σεβαστούς γονείς του, την Εκάβη και τον Πρίαμο, κι άλλους πολλούς!
Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς απ' όλα αυτά που έγιναν. Οι μύθοι που τα αναφέρουν είναι τόσο γοητευτικοί, που αξίζει τον κόπο να τους διαβάσουμε και να τους θυμόμαστε για πάντα.



Λέξεις Κλειδιά: Τρωικός πόλεμος, μήλο της Έριδας, θυσία της Ιφιγένειας, Αχαιοί, Τροία, Αχιλλέας, Πάτροκλος, Έκτορας, Δούρειος Ίππος, ωραία Ελένη, Πάρης, Μενέλαος, Αγαμέμνωνας.
 
 





















 
ΤΕΤΡΑΔΙΟ ΕΡΓΑΣΙΩΝ: 
 







 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου