Μαθηματικά (Γ' Δημοτικού). 1η ενότητα: Αριθμοί μέχρι το 1.000. Οι τέσσερις πράξεις. Γεωμετρικά σχήματα.Ηλεκτρονική ΜελέτηΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ

Παρασκευή, 27 Απριλίου 2012

Μαθηματικά (Γ' Δημοτικού). 1η ενότητα: Αριθμοί μέχρι το 1.000. Οι τέσσερις πράξεις. Γεωμετρικά σχήματα.

Στο 1o κεφάλαιο, μέσα από δραστηριότητες πάνω στον πίνακα των χιλιομετρικών αποστάσεων μεταξύ των πόλεων και με την αριθμομηχανή, θα διαβάσουμε και θα αναλύσουμε σε μονάδες, δεκάδες και εκατοντάδες του­ς τριψήφιους αριθμούς.
Στο 2o κεφάλαιο με αφορμή αγώνες ­μπάσκετ θα χωριστούμε σε τρεις ομάδες, για να υπολογίσουμε με προσθέσεις τα σκορ των αγώνων νοερά και γραπτά σε κάθετη και
οριζόντια μορφή.
Στο 3o κεφάλαιο θα δούμε πίνακες ζωγραφικής σύγχρονων ζωγράφων που ζωγραφίζουν με γεωμετρικά σχήματα, θα παίξουμε με το τάγκραμ και τα αρθρωτά τετράγωνα, και θα αναγνωρίσουμε τα γεωμετρικά σχήματα και κάποια από τα χαρακτηριστικά τους.
Στο 4o,το 5o και το 6o κεφάλαιο ξεκινώντας από πραγματικά φαινόμενα, όπως είναι τα έξι πόδια των εντόμων, τα σμνήνη των πουλιών που πετούν, τα νομίσματα κλπ., θα ασκηθούμε στην προπαίδεια.Θεμελιώδεις Έννοιες: Σύστημα, ομοιότητα, διαφορά, πολιτισμός, διάσταση (χώρος).
 


 
ΤΕΤΡΑΔΙΟ ΕΡΓΑΣΙΩΝ: 
 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου